18. toukokuuta 2014

Ruokaisa viikonloppu

Kuluneeseen viikonloppuun on sisältynyt lähinnä ulkona syömistä. Vaan mikäs siinä, syöminenhän on aina kivaa ja ulkona oli viimeisen päälle hieno, aurinkoinen sää. Lauantaina kävin kahdessa hyvin erilaisessa Ravintolapäivän ravintolassa ja sunnuntaina Eurooppalaisella ruokatorilla.

Lauantaina teimme ystäväni kanssa treffit keskustaan tarkoituksenamme käydä parissa eri pop-up-ravintolassa maistiaisilla. Olimme tämän samaisen ystävän kanssa liikkeellä myös vuosi sitten toukokuussa järjestetyssä Ravintolapäivässä. Silloin olin itse vielä raskauskaapissa ja yritin vaivihkaa vältellä kiellettyjä ruoka-aineita. Ystäväni tila ei sen sijaan tänä vuonna jättänyt juurikaan mitään arvailujen varaan...

Emme olleet ottaneet etukäteen tarjonnasta selvää, vaan teimme sokkoiskun Koskipuistoon ja hetken ympärillemme katseltuamme päädyimme meksikolaista ruokaa tarjoilleen La Negritan jonoon. Paikka oli melkoisen suosittu ja ruokaa saikin odotella jonkun aikaa. Kaikki listalla olleet vaihtoehdot kuulostivat sen verran herkullisilta, että päädyimme tilaamaan neljä(!) eri annosta. Mutta imettävä äiti ja raskaana oleva nainen syövätkin yhteensä neljän edestä, eikö? Jalapitos, pastel azteca, gorditas ja quesadilla maistuivat erinomaisen hyviltä ja täyttivät sen verran tehokkaasti, ettei muita kojuja tarvinnutkaan enää testata.



Ravintolapäivän varsinainen päämäärämme oli Valtsun lettupaari Ruotulassa. Tämä pieksämäkeläinen nuori herra innostui niin kovasti kuultuaan kummitädiltään Ravintolapäivästä, että halusi tulla pitämään omaa ravintolaa Tampereelle asti. Lettuja (tai siis tamperelaisittain lättyjä) paistui kahden muurikkapannun voimin ja väkeä löysi mukavasti paikalle ravintolan syrjäisemmästä sijainnista huolimatta. Ensi vuonna uudestaan? Täällä olisi ainakin yksi asiakas, joka lupaa tulla paikalle!


Sunnuntaina suuntasimme yhdistetylle aamupalalle, lounaalle ja päivälliselle Hämeenpuistoon, jossa oli jälleen Eurooppalainen ruokatori. Saimme seuraa ystäväperheestämme ja vietimmekin leppoisan päivän tulevan kummipoikamme, hänen vanhempiensa sekä isosiskonsa kanssa. Ruokatorilla sai tapansa mukaan jonottaa, hämmentyä myyjien kielitaidottomuudesta ja maksaa lievää ylihintaa ruuista, mutta siitä huolimatta oli oikein mukavaa.


Päivän päätteeksi kävelimme vielä Mustalahden satamaan jäätelölle. Yrittäkääpä muuten näyttää jotenkin fiksulta samalla kun nuolette jäätelötötteröä. Melko lailla mahdoton tehtävä!

2 kommenttia:

  1. Ravintolapäivä on kyllä kiva, harmi kun emme ehtineet tällä kertaa mukaan. Ystäväsi taisi olla tiistain kymppiuutisissa samaisessa mekossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuussa sitten taas uusi Ravintolapäivä! Oon vähän leikitellyt ajatuksella myös itse osallistua ko. tapahtumaan joskus, saa nähdä innostunko vielä tosissani tuosta. Ja juu, N on tainnut olla nyt pariinkin kertaan uutisissa työnsä puolesta tässä kevään aikana. :)

      Poista