23. joulukuuta 2014

Pähkinäsuklaafudge

Suklaafudge on helppo ja nopea herkku, joka toimii hyvin myös jouluisena muistamisena kauniisti pakattuna. Aiemmin olen tehnyt fudgea niin piparkakkumuruilla kuin Marianne-rouheella höystettynä ja hyvin on maistunut. Tänä vuonna kokeilin Pullahiiren Pätkisfudgea, joka sekin oli herkullista, mutta kovin makeaa. Niinpä päätin testata, miten fudge toimisi hieman suolaisemmalla lisukkeella. Kaapista sattui löytymään vajaa pussillinen Nutisal Sweet & Salty -pähkinäsekoitusta, joka ei sellaisenaan naposteltuna ollut makuuni. Ajattelin manteleita, cashewpähkinöitä ja maapähkinöitä sisältävän sekoituksen kuitenkin sopivan hyvin leivontaan, joten niin syntyivät nämä pähkinäsuklaafudget. Maistuvat kuulemma hieman Snickers-patukalta, eli jos siitä tykkää, niin miksei sitten tästäkin!



Pähkinäsuklaafudge

200 g taloussuklaata
200 g maitosuklaata
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
n. 100 g pähkinäsekoitusta

Pilko pähkinät veitsellä reilun kokoiseksi rouheeksi. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää joukkoon pähkinärouhe. Jätä hieman pähkinöitä koristeeksi. Kaada fudgemassa heti leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja siirrä kylmään jähmettymään vähintään pariksi tunniksi. Leikkaa fudge palasiksi terävällä veitsellä ja säilytä paloja viileässä.



Makeaa ja mukavaa joulua kaikille blogin lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti